SIS. Deli + Café inleder sin verksamhet på Utställningscentret WeeGee | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

SIS. Deli + Café inleder sin verksamhet på Utställningscentret WeeGee

24.05.2011

SIS. Deli + Café inleder sin verksamhet i augusti på Utställningscentret WeeGee i Hagalund i Esbo. SIS. Deli ansvarar i fortsättningen för café- och restaurangtjänsterna för musei- och utställningsbesökare samt tillhandahåller invånare och företag i närområdet mångsidiga och högklassiga cafétjänster. SIS. Deli ansvarar även för serveringen vid konferens- och festservicen i WeeGee.

”Gott, färskt hälsosamt – lätt” är SIS. Deli + Café-konceptets löfte till kunderna. Detta löfte infrias för närvarande i två butiker i Helsingfors centrum, vid Alexandersteatern och i caféet vid Logomo utställningscenter i Åbo. Från och med augusti ansvarar SIS. Deli alltså även för café-restaurangen i Utställningscentret WeeGee.

SIS. Delis koncept är att kombinera högkvalitativ och närproducerad mat med en genomtänkt estetisk miljö. WeeGees eleganta miljö erbjuder fina ramar för det nya caféet som öppnas i augusti efter renoveringen i alldeles ny fattning och redo att ta emot såväl utställnings- och konferensgäster som alla andra besökare med intresse för god och högkvalitativ mat.

”Vi föredrar smaklig, ekologisk och närproducerad mat. Också i WeeGees café kommer vi att erbjuda högkvalitativa delikatesser från flera småproducenter. Förutom vårt populära ekologiska kaffe och specialkaffe kommer sortimentet bland annat att omfatta fyllda smörgåsar och läckra bakelser, hälsosamma smoothier, lunch med soppa och husmanskost varje dag samt på veckosluten en ekologisk brunch som passar hela familjen. Dessutom har caféet ett brett sortiment av SIS. Delis färdiga maträtter och sallader samt olika ekologiska produkter och delikatesser för hämtning. Vi vill speciellt uppmärksamma våra barnkunder och serverar bland annat ekologiskt barnmat” berättar SIS. Delis grundare, företagarna Anu Syrmä och Kaisa Leikola.

”Vi på SIS. Deli tror på att cafébesöket ska vara en liten upplevelse i vardagen för gästen. Cafékulturen är en njutbar och på ett bra sätt vardaglig form av kultur, som man lätt kan ägna sig åt varje dag om man så vill. Därför hoppas vi att både Esbobor och andra hittar till WeeGees musei- och utställningsvärld så ofta som möjligt.”

Ytterligare information:

SIS. Deli + Café: Anu Syrmä / Kaisa Leikola (010-422 9300 / anujakaisa@sisdeli.fi)
Utställningscentret WeeGee / kontaktchef Lea Rintala 09 - 8165 2199 lea.rintala@espoo.fi
Flitarvägen 5, Hagalund. www.weegee.fi. weegee.myynti@weegee.fi.