AUKIOS VERNISSAGE: BRYK & WIRKKALA -VISNINGSLAGER OCH UTSTÄLLNINGAR | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

AUKIOS VERNISSAGE: BRYK & WIRKKALA -VISNINGSLAGER OCH UTSTÄLLNINGAR

17.11.2017

Vi har glädjen att inbjuda er till Aukios vernissage fredagen den 17 november kl. 16 –19. Det nya utrymmet är tillägnat Rut Bryks och Tapio Wirkkalas kreativa arv i form av ett visningslager samt via tillfälliga designutställningar. Samtidigt firar vi den första tillfälliga utställningens vernissage: STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective, kuraterad av Harri Koskinen.

På vernissagen får ni vara bland de första att uppleva Bryk & Wirkkala visningslager samt utställningen STILL / LIFE. EMMAs, Tapio Wirkkala Rut Bryk Stiftelsens och Esbo stads representanter tar emot gästerna och sakkunniga håller anföranden under hela kvällen.

Vi skickar det uppdaterade programmet samt lite feststämning till alla som anmäler sig med: https://www.lyyti.in/aukio

Ni kan också delta i evenemanget på Facebook

#emmamuseum #visiblestorage #brykwirkkala

Kvällens program

I utställningsutrymmet Aukio: Bryk & Wirkkala visningslager och STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective (2. vån.)
Tapio Wirkkala Rut Bryk Stiftelsens representanter tar emot gästerna vid ingången. EMMAs guider är tillgängliga i det nya utrymmet och svarar gärna på frågor. EMMAs all utställningar är öppna hela kvällen.

Festen börjar i WeeGees entré (1. vån.)
EMMAs och Esbo stads representanter tar emot gästerna vid ingången. Njut av stämningen i Utställningscentret WeeGees entré. Bland nyutbudet i EMMA Shop hittar du modern design - kom och gör fynd och hitta nya unika presentidéer.

Anföranden i utrymmet Aitio (2. vån.)
Under hela kvällen kan du lyssna på sakkunnigas anföranden om design i utrymmet Aitio. Programmet handlar om Rut Bryk och Tapio Wirkkala, design samt planeringen av det nya utrymmet Aukio. Anförandernas moderator är Iia Palovaara, kommunicationskoordinator på EMMA.

Anförande på svenska:
Kl. 17:15 Vad är en visningslager, och hur visas Bryks och Wirkkalas arv i Aukio?
Pernilla Wiik, museilektor, EMMA

Anföranden på finska och engelska:
Kl. 16:15 Katseluvarasto, kokoelman säilyttäminen ja konservointi
Katja Oijusluoma, Aukio- projektivastaava, vastaava konservaattori, EMMA

Kl. 16:30 Mikä on Aukio: Bryk & Wirkkala -katseluvarasto ja näyttelytila?
Henna Paunu, Aukio-hankkeen vastaava, intendentti, EMMA

Kl. 16:45 Mitä uusi designlaajennus merkitsee Espoolle?
Jukka Mäkelä, Espoon kaupunginjohtaja

Kl. 17:00 Rut ja Tapio
Maaria Wirkkala, kuvataiteilija, Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan tytär

Kl. 17:30 Designing a new exhibition concept
Johanna Brummer ja Heini-Emilia Saari, Aukion arkkitehdit, Wanderlust

Kl. 17:45 Muotoilu osaksi EMMAn pysyvää näyttelytarjontaa
Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA

Kl. 18:00 Miten STILL / LIFE - Tapio Wirkkala Retrospective syntyi?
Harri Koskinen, muotoilija, STILL / LIFE - Tapio Wirkkala Retrospectiven kuraattori

Kl. 18:15 Aukio-hankkeen merkitys Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiölle
Esa Laaksonen, Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön puheenjohtaja, arkkitehti SAFA

Kl. 18:30 Miten Brykin ja Wirkkalan perintöä avataan tulevaisuudessa museovieraille
Reetta Kalajo, intendentti, EMMA

Ni kan också delta i evenemanget på Facebook:

#emmamuseum #visiblestorage #brykwirkkala

Läs mera:

Bilder av Aukios byggningsprocess och videon av verkernas konservering.

Bryk & Wirkkala visningslager

STILL / LIFE - Tapio Wirkkala Retrospective