EMMAS EVENEMANG | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMAS EVENEMANG

Finskspråkiga Konstkvart-guidningar för EMMAs besökare varje fredag kl. 18 och varje söndag kl. 13, gratiskväll i WeeGee fredagar kl. 17-19.

OBST! Programmen är på finska, om inte annat nämns.

JANUARI

Ons 31.1 kl. 17.30–18.30
EMMA Talks: Lokal för samlingen

Bildkonstnären Maaria Wirkkala och arkitekt Juhani Pallasmaa talar om den nya lokalen som öppnades för presentationen av Rut Bryks och Tapio Wirkkalas kreativa arv. Evenemangets moderator är Pilvi Kalhama, direktör för EMMA.

FEBRUARI

Lö 17.2. kl. 13-14.30
Skapande teckning

Skapande teckning i utställningssalen. Deltagande och teckningsmaterial ingår i priset för inträdesbiljetten till museet.

Tis-Fre 20–23.2
Konstlov i EMMA

Kom ensam, med familjen eller vännen för att tillbringa sportlovsveckan i EMMA. Alla dagar har sitt eget program, så du kan tillbringa hela veckan i EMMA eller välja det du gillar mest. Deltagande och verktyg ingår i priset för inträdesbiljetten till museet. Anmälan till evenemanget öppnar senare.

MARS

Lö 10.3. kl. 13-14.30

Lör–Sön 17–18.3 kl. 11–17
Barnens museifestival – fest på bygget för hela familjen

Dra på arbetshandskarna, ta på hjälmen och kom med på party! I år utlovas ett helt veckoslut med bygge – från drömhemmet till leksakshacking. Kom med och planera en spelvärld och bygg med jättelika Fröbelklossar. Till evenemanget hör även en Lego-film, Sixten och Blixten samt stora maskiner!

Fre 23.3. kl. 18
Expertrundvandring

Utställningens kurator, amanuens Tiina Penttilä berättar om Meret Oppenheims utställning.

On 28.3 kl. 17.30–18.30
EMMA Talks: Kvinnlighetens byggstenar

Bildkonstnär Stiina Saaristo och Feministiska partiets ordförande, den grafiska designern Katju Aro funderar kring hur kvinnligen byggs upp i den visuella bildvärlden.

APRIL

Lö 14.4 kl. 11–17
Slow Art Day på EMMA

Välkommen att fira den internationella dagen för långsam konst, Slow Art Day på EMMA! Under dagen erbjuds program, där man fokuserar på att njuta långsamt av konst.

Lö 14.4. kl. 13-14.30

Fre 20.4. kl. 18
Expertrundvandring

Utställningens kurator, amanuens Arja Miller berättar om John Kørners utställning.

On 25.4 kl. 17.30–18.30
EMMA Talks: Vår tids surrealism

Kompositör Raoul Björkenheim och regissör Katariina Lillqvist diskuterar surrealismens arv och funderar kring hur den syns i dagens konst. I samarbete med Espoo Ciné.

Lö 28.4. kl. 14
April Jazz goes EMMA

Premiär för jazzmusiker Raoul Björkenheims komposition som uppstått som resultat av samarbete mellan EMMA och April Jazz -festivalen. Stycket som hämtar sin inspiration ur verken i utställningen No Ordinary Moments åter speglar konsten i EMMA.

MAJ

Lö 12.5. kl. 13-14.30

On 30.5 kl. 17.30–18.30
EMMA Talks: Målarkonstens förnyare John Kørner

Under tillställningen fördjupar vi oss i den danska nutidskonstnären John Kørners konst. Konstnären intervjuas av elever från Etelä-Tapiolan lukio. Tillställningen modereras av kurator, intendent Arja Miller. På engelska.

Ändringar i programmet möjliga.

Foto: Ari Karttunen / EMMA