EMMAS EVENEMANG | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMAS EVENEMANG

Finskspråkiga Konstkvart-guidningar för EMMAs besökare varje fredag kl. 18 och varje söndag kl. 13, gratiskväll i WeeGee fredagar kl. 17-19.

NOVEMBER

Fre 3.11 kl. 18
Expertrundvandring

Utställningens kurator, konstkritiker Timo Valjakka berättar om Sarah Morris' utställning. Evenemanget är finskspråkigt.

Ons 15.11 kl. 17-18
EMMA Talks
Hagalund och utopi

Riitta Nikula, professor emeritus i konsthistoria och Antti Mäkinen, chef för utvecklingsprojektet i Hagalund diskuterar det forna och det framtida Hagalund. Evenemanget är finskspråkigt.

Fre 17.11
Aukio: Öppnandet av visningslagret Bryk & Wirkkala

I november 2017 kulminerar året i en stor öppen vernissage av ett nytt och unikt konstsamlings- och utställningsutrymme. Till vernissagen kan man anmäla sig under hela året på EMMAs nätsidor: www.emma.museum/brykwirkkala

Lö 18.11. kl. 13-14.30
Från iakttagelse till bild

Skapande teckning i utställningssalen. Deltagande och teckningsmaterial ingår i priset för inträdesbiljetten till museet. Handledningen ges på finska.

Lö-sö 25-26-11
WeeGees julmarknad

På WeeGees traditionella julmarknad kan man göra unika gåvofynd vid hantverkarnas digra försäljningsbord och i EMMA Shop. EMMA deltar i WeeGees gemensamma evenemang med ett program där vi gör läckerheter med julmotiv i konstverkstaden, låter oss påverkas av konsten och följer guidningar baserade på egna upplevelser i EMMAs utställningar.

DECEMBER

Lö 2.12 kl. 15
April Jazz Goes EMMA / Ljudets beröring

Kompositören och saxofonisten Esa Pietilä uppträder i utställningssalen.

Ons 13.12 kl. 17-18
EMMA Talks
Vid det nya - Nutida form och mat

Kocken Matti Jämsén och skulptör Pekka Paikkari berättar om sambandet mellan mat och formgivning. Evenemanget är finskspråkigt.

JANUARI

Lö 6.1.2018 kl. 13-14.30
Från iakttagelse till bild

Lö 6.1.2018 kl. 12
Expertrundvandring

Utställningens kurator, amanuens Hanna Mamia-Walther berättar om Ernst-Mether Borgströms utställning. Evenemanget är finskspråkigt.

Ändringar i programmet möjliga.

Foto: Ari Karttunen / EMMA