Vardagsformgivaren - Rudolf Steiner | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

Vardagsformgivaren - Rudolf Steiner

26.02.2014 till 11.05.2014
Eurytmifigurer, 1922, Rudolf Steiner Archiv, Kunstsammlung Goetheanum, foto: Thomas Dix
Rudolf Steiner, Stigbild, använd för att åskådliggöra kvalitetskontroll, Wala GmbH, Bad Boll/Eckwälden
Frank Lloyd Wright, Taliesin West Chair, ca 1946, Vitra Design Museum, foto: Andreas Sütterlin
Det andra Goetheanum, västra fasaden. © Vitra Design Museum; Photo: Thomas Dix, 2010
Rudolf Steiner, Tavelteckning "Je weiter sich der Mensch von der Erde entfernt...", 20.4.1923, Rudolf Steiner Archiv, Dornach

Vardagsformgivaren - Rudolf Steiner
Vitra Design Museum, i samarbete med Kunstmuseum Wolfsburg och Kunstmuseum Stuttgart

Utställningen är en första heltäckande presentation av Rudolf Steiners (1861-1925) tänkande och produktion och av det mångfasetterade kulturella arv han efterlämnade.

Utöver Steiners tänkande presenteras på utställningen även hans insatser inom arkitektur, formgivning och scenkonst. Här visas också både samtida konst som fått intryck av Steiner och nutidsdesign som alltfort inspireras av honom.

Att Steiners tänkande fortfarande är aktuellt syns bland annat inom företeelser som berör samhälleligt och socialt välmående och ekologi.

Vitra Design Museum logo

The exhibition is funded by           Kulturstiftung des Bundes

and Wala, Weleda, Mahle Foundation, Iona Stichting.

The majority of loaned objects are from the Rudolf Steiner Archive and the art collection of the Goetheanum, which provided essential research assistance in preparations for the exhibition.